page loader
Optimization of Microwave-Assisted Extraction of Antioxidant Compounds from Roots of Polygonum multiflorum Thunb. At Vietnam using Response Surface Methodology
Tác giả: Nguyen Tan Thanh
77    0
Malaysian Journal of Chemistry
Quyển: 25/4     Trang: 21-29
Năm xuất bản: 9/2023
Tóm tắt
Response surface methodology (RSM) was used to optimize the extraction conditions for the determination of total phenolic content (TPC), total flavonoid content (TFC) and Antioxidant Activity (DPPH) in the roots of Polygonum multiflorum Thunb. using Microwave-Assisted Extraction (MAE). The process variables were extraction temperature (40 - 60 oC), extraction time (30 - 60 min), ethanol concentration (30 - 70 %) and microwave power (300 - 500 W). The results showed that temperature, time, ethanol concentration and microwave power had significant impacts on TPC, TFC and DPPH. The optimum extraction conditions obtained with RSM were: extraction temperature of 53 oC, extraction time of 49 min, ethanol concentration of 48 % and microwave power level of 420 W. The experimental values obtained for TPC, TFC and DPPH radical scavenging activity were 34.15 ± 0.2 mg GAE/g, 6.52 ± 0.15 mg QE/g and 93.82 ± 0.3 %, respectively.
Từ khóa
Polygonum multiflorum; total phenolic content; total flavonoid content; radical scavenging activity, Response Surface Methodology
Cùng tác giả
Nghiên cứu công nghệ sấy nông sản trên máy sấy tuần hoàn khí thảiQuy trính sản xuất nấm lớn làm thực phẩm chức năngGiáo trình Các quá trình và thiết bị trong công nghệ thực phẩm - công nghệ sinh họcNghiên cứu thành phần hóa học của quả thể nấm thượng hoàng (phellinus pini) ở Việt NamNghiên cứu thiết kế chế tạo máy và công nghệ sấy một số loại nông sản thực phẩm dạng hạt trên máy sấy thùng quayCác hợp chất phenolic và steroit từ nấm thượng hoàng ở Việt NamGiáo trình các quá trình và thiết bị truyền nhiệt-chuyển khối trong công nghệ hóa học-công nghệ thựcThành phần hóa học của quả thể nấm tổ ong hexagoniaThành phần hóa học của quả thể nấm thượng hoàngThành phần hóa học của loài nấm ký sinh côn trùng ở Việt NamGiáo trình Công nghệ chế biến nhiệt lạnh thực phẩmChemical constituents from the fruiting bodies of Phellinus igniariusDetermination of ergosterol and ergosterol peroxide in higher fungi Species by highperformance liquid chromatographyTối ưu hóa các điều kiện sấy phun dịch chiết từ nấm thượng hoàng (Phellinus igrianius)Pterocarpin và 5-hydroxy-7-methoxyflavone từ quả thể nấm thượng hoàng (Phellinus igniarius (Dc. ex Fr.) Quél.) ở Việt NamThe triterpenoid and steroid from the fruiting body of Ganoderma applanatum (Pers,) Pat. In Viet NamCharacterization of cytochalasins and steroids from the fruiting bodies of Daldinia concentrica in Viet NamExtraction Process Optimization of Total Phenolic and Total Flavonoid from Phellinus nilgheriensis fruiting bodiesOptimization of total phenolic and total flavonoid extraction conditions from leaves of launaea sarmentosa using the response surface methodologyTối ưu hóa điều kiện trích ly hàm lượng tổng phenolic và flavonoid từ cây Giảo cổ lam (Gynostemma Pentaphyllum) ở Nghệ AnCác hợp chất Triterpenoid từ phần trên mặt đất cây Bạc hà Đồng Văn (Elsholtzia winitiana var Dongvanensis Phuong) ở vùng cao nguyên đá Đồng Văn, Tỉnh Hà GiangOptimization of total phenolic and total flavonoid extraction conditions of jasminum subtriplinerve blume leaves using response surface methodologyThành phần hóa học và hoạt tính sinh học của một số loài trong chi Riềng (alpinia) thuộc họ gừng (Zingiberaceae)Characterization and Antifungal Activity of Limonoid Constituents Isolated from Meliaceae Plants Melia dubia, Aphanamixis polystachya, and Swietenia macrophylla against Plant Pathogenic Fungi In VitroNghiên cứu trích ly siêu âm saponin triterpenoit tổng và polysaccharide từ cây Giảo cổ lam (Gynostemma pentaphyllum)Limonoids from fruits of Melia Dubia Cav. In Viet NamGiáo trình các quá trình và thiết bị Cơ học trong công nghệ sinh học – công nghệ thực phẩmInhibition of α-Glucosidase, Acetylcholinesterase, and Nitric Oxide Production by Phytochemicals Isolated from Millettia speciosa—In Vitro and Molecular Docking StudiesOptimization of Ultrasonic-Assisted Extraction of Antioxidant Compounds in Black Shallots (Allium ascalonicum) from Vietnam using Response Surface MethodologySecondary Metabolites from Higher Fungi in Viet Nam: Discovery, Chemodiversity, and BioactivityPhytochemical profiles and novel biofunctions of Dillenia ovata Wall. ex Hook.f. et Thomson: A Vietnamese indigenous medicinal plantThe Limonoids and Other Constituents from the Fruits of Melia azedarach and Their Biological ActivityChemical constituents obtained from rhizomes of Alpinia blepharocalyx K. Schum. and their anti-inflammatory propertiesAssessment of the Chemical Profile and Potential Medical Effects of a Flavonoid-Rich Extract of Eclipta prostrata L. Collected in the Central Highlands of Vietnam